Mat med smak

Mat Med Smak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Vi lager mat av høy kvalitet. Målsetningen er å servere barna Norges beste barnehagemat. Dette er noe vi jobber med hver dag, som utvikles og integreres i det pedagogiske arbeidet.

Våre måltider

Fra og med 03. desember 2018 har vi egen kokk som tilbreder næringsrike og smakfulle måltider. Også frukt og festmat til for eksempel bursdager blir laget og servert i barnehagen.

Måltid som arena for læring og utvikling
Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet kan man snakke om mat og kosthold i en naturlig sammenheng, noe som bidrar til å utvikle barnas kunnskap om mat. Rammeplanen viser også til at barnehagen skal bidra til at barna utvikler en grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse.

Måltidene er også en arena for utvikling av sosial kompetanse. Inkluderende fellesskap rundt matbordet er en av flere veier mot danning og at barna skal bli verdensmedborgere.

Vi bygger vårt mattilbud på næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.